Včeraj smo bili na trgatvi v Vitovljah in dolgo nam bo ostala v spominu. Po jutranjih peripetijah s prevozom smo srečno prispeli k našim gostiteljem. Lepo so nas sprejeli in nam ponudili malico domačih dobrot. Dobro okreplejeni smo se z avtobusom zapeljali do vinograda, kjer so nas čakale trte, ki so prvič rodile. Lepo smo se organizirali in pričeli z trgatvijo. Dokaj hitro smo potrgali, kar nam je bilo dodeljeno. Sledila je obilna malica, ob zvokih harmonike in petju pa še kozarček rujnega.

Avtobus nas je zapeljal nazaj v Vitovlje in imeli smo nekaj časa prosto, da smo lahko obiskali bljižno vrtnarijo Trajnice Golob-Klančič (kdor je želel). Nekateri so se napotili do razgledne točke pri romarski cerkvi sv.Marije in pozvonili za izpolnitev skritih želja.

Sledilo je okusno kosilo, zaključek s plesom ter razdelitev vina, s katerim nas je lastnik Mitja počastil za dobro opravljeno delo. Pojasnil nam je zakaj smo letos manj delali. To je bila nagrada za izjemno opravljeno delo pri lanski trgatvi, ko smo člani našega društava ”garali”.

Dan se je prevesil proti večeru in sledila je vožnja domov. Ob izbranem petju Nučiča in ostalih nam je vožnja prehitro minila. Polni lepih vtisov smo enotnega mnenja, da drugo leto na trgatvi v Vitovljah lahko računajo na nas ob predpostavki, da v našo skupino trgačev ne sprejmemo nikogar od drugje.