Tržiški upokojenci smo 1. maj praznovali v Prlekiji s (tam že tradicionalnim) prvomajskim pohodom na Lunovec. Obiskali smo turistično kmetijo SONJA OZMEC, kjer smo bili lepo sprejeti. Pričakala nas je Ormoška godba s prikupnimi mažoretkami in vsak je dobil kozarček na traku. Pred pohodom smo se podkrepili z različnimi prigrizki ter domačo prleško kislo juho. Tudi kapljica rujnega ni manjkala.

Pohodniki smo se v dolgi koloni odpravili po LUNOVCU v spremstvu zastave in traktorev oldtajmerjev iz Polenšaka. Med pohodom je bilo dobro poskrbljeno za hrano, pijačo. Harmonika pa nas je vseskozi bodrila, da nismo obupali. Pozdrav prvemu maju z možnarji je bilo slišati daleč naokoli.

Na koncu je sledila še pojedina za utrujene. Živa muzika nam je pognala kri po žilah. Pika na ”i” je bilo še žrebanje. Vse nagrade (razen ene) so šle v naše roke, vključno z glavno (vikend paket za 4 osebe v apartmaju na Pagu).

Res lep prvomajski dan, ki nam bo še dolgo ostal v spominu.

Za odlično vodenje zahvala naši Marti in vsem, katerih slike so uporabljene v foto galeriji, saj kažejo, da smo se imeli ”noro fajn”.