V sodelovanju s Pokrajinsko zvezo društev upokojencev Gorenjske, je bila v torek, 9. oktobra 2018, v dvorani Kulturnega doma Kokrica, izvedena delavnica  »STAREJŠI PEŠCI VARNI V PROMETU«. Le ta je potekala v sklopu istoimenskega projekta Zveze društev upokojencev Slovenije, ki ga sofinancira Javna agencija RS za varnost prometa. Namen projekta je ozaveščanje starejših pešcev o pomembnosti varne udeležbe  v cestnem prometu.

Na delavnici smo se člani društev upokojencev seznanili s priporočili, kako lahko sami prispevamo k boljši lastni varnosti, si  na terenu ogledali najbolj kritične prometne točke za pešce v kraju delavnice ter na vodeni vožnji skozi Kranj, seznanili tako s prometno signalizacijo in prometnim režimom kot tudi nevarnimi točkami prometne infrastrukture s poudarkom na tisto, ki je namenjena pešcem. Seveda smo zaznali tudi cel kup nepravilnih ravnanj tako pešcev kot tudi voznikov, na katere nas opozarjal policist v vlogi vodiča.

Delavnica je dosegla svoj namen tako, da smo pridobili nova znanja in spoznanja, ter nekaj priložnostne literature in predmetov za večjo vidnost pešcev.

Miklavž Bole