Včeraj zvečer smo se zbrali v Osnovni šoli Bistrica, kjer smo slavnostno praznovali 70. rojstni dan našega društva. V polni dvorani smo se v družbi eminetnih gostov spomnili prehojene poti. Po otvoritvenem in pozdravnem nagovoru predsednice društva Zvonke Pretnar so se nam zahvalili za naše delo in prehojeno pot predesednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik, predsednik Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske Zdravko Malnar in župan občine Tržič mag.Borut Sajovic. Slavnostna govornica tega večera pa je bila direktorica Doma Petra Uzarja dr.Anamarija Kejžar.

Ob tej priložnosti je Janez Sušnik podelil priznanja Zveze društev upokojencev Slovenije  Občini Tržič in Društvu upokojencev Tržič. Posebno priznanje (majolko) za sedemdeseto obletnico društva pa nam je v imenu Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske izročil Zdravko Malnar. mag.Borut Sajovic pa je našo neutrudno predsednico Zvonko Pretnar, presenetil z županovo plaketo za njeno nesebično in požrtvovalno delo v društvu in celotni skupnosti.

Tudi Društvo se je z zahvalami oddolžilo Osnovni šoli Bistrica, Glasbeni šoli Tržič, Kjižnici dr.Toneta Pretnarja in Domu Petra Uzarja za njihovo dolgoletno sodelovanje z nami.

Večer so z petjem popestrili pevke in pevci zborov Društva upokojencev Tržič pod taktirko Staneta Bitežnika. Prava osvežitev pa je bil nastop Violask iz Glasbene šole Tržič. Vmes smo poslušali odlomke iz Besedarij. Večer je lepo vodil moderator Janez Kikel in kot se za vsak rojstni dan spodobi smo tudi našega zaključili z torto. Za lačna in žejna usta pa so poskrbele naše neumorne članice pod vodstvo Marte Smolej. Kar so nam pripravile je bilo vrhunsko.

Večer smo zaključili v prijetnem pogovoru ob kozarčku rujnega in povabilom, da se v sredo 03.10.2018 ob 18,00 uri d0bimo v Galeriji Atrij na odprtju razstave fotografij Društva upokojencev Tržič z naslovom Spletamo fotografski mozaik, kar je nadaljevanje praznovanja ob našem jubileju.