Včeraj smo obiskali našo najbolj vshodno pokrajino Prekmurje. Malo nas je skrbelo glede vremena a se je izkazalo, da je bojazen odveč. Vreme nam je cel dan dobro služilo.

Prav prilegla se je hoja po nekoliko daljši vožnji. Mimo vodjakov po lepo urejeni poti smo kaj hitro prispeli do našega cilja stolpa Vinarium imenovanega. Nekateri peš, ostali z dvigalom smo šli na vrh stolpa in imeli smo tudi kaj videti. Lep razgled na okoliške gorice in v vse štiri države nam je omogočilo lepo vreme. Peš smo se vračali mimo znamenitega lendavskega gradu, kjer je ogromno lepo urejenih zbirk zgodovine teh krajev in še marsikaj drugega na kar so lahko ponosni. Po sprejemu in ogledu filma smo si lahko vse to ogledali.

Oglasili so se želodčki in zapeljali smo se do okrepčevalnice Olimpija na znameniti prekmurski bograč in gibanico. Malo razočarani nad strežbo in sladico, ki ni bila to kar nam je bilo obljubljeno smo zapuščali Lendavo.

A mi se ne damo in vodstvo izleta je poskrbelo, da smo na račun društva v gostišču na Trojanah dobili kar Prekmurci niso zmogli, res pravo obilno prekmursko gibanico. Hvala osebju na Trojanah, ki so razumeli našo stisko.

Iz foto galerije je razvidno, da smo se imeli izredno lepo in hvala vsem, ki so prispevali slike.