ŠPELI V SPOMIN

13.oktobra smo organizirali zadnji kolesarski izlet v tekočem letu. Žal je bil eden izmed treh, ki jih nismo izvedli. Tako sva se s Špelo, animatorko kolesarjenja v Komisiji za šport pri DU Tržič, usedla h kavi in analizirala dogajanja pred, med in po 9-ih izvedenih kolesarskih izletih. Predvsem sva se ozirala v prihodnost, kako izboljšati aktivnosti, da bi pritegnili čim več kolesarjev, da bi le tem čim bolj izpolnili pričakovanja, kaj bi lahko naredila, da bi se kolesarska infrastruktura v občini premaknila iz mrtve točke, …

Polna je bila načrtov, optimizma in dobre volje. Nobenih znakov ali namigov, da bi se lahko karkoli »pokvarilo-sfižilo«. Prav med pripravo planov za leto 2021, pa novica, ki je zarezala in v trenutku povzročila praznino, še več pa neracionalnih vprašanj. Presenečenje, kruti konec, ki ga ob kavici nisem niti najmanj slutil. Nepredstavljivo dokler ne doživiš vse širine minljivosti življenja.

Obraz, ki je izžareval optimizem, je samo še spomin. Dogovorjeni koraki k boljši izkušnji, prijazni za vse obstoječe in potencialne kolesarje še odzvanjajo. Ob zavedanju, da se z vsakim rojstvom rodi tudi smrt, se moramo sprijazniti z izgubo, sprijazniti s tem, da ne bomo več skupaj planirali kolesarskih izletov, se na njih družili in po njih veselili uspehov,… Fizično smo se razšli, ostale pa so dobre nematerialne stvari, ki nas bodo spominjale na nepozabno osebo in spodbujale k nadaljevanju zastavljenega, tako na področju prostovoljstva kot tudi kolesarjenja. Skratka vsem, ki smo jo poznali in se z njo družili, se je za vedno vtisnila v spomin.