,

KOLESARSKO SREČANJE UPOKOJENCEV GORENJSKE ZA LETO 2022

Društvo upokojencev Naklo je, 25. junija 2022, organiziralo in izvedlo kolesarsko srečanje upokojencev Gorenjke za leto 2022. Kolesarjenja se je udeležilo okoli 120 upokojenk in upokojencev, ki smo se odpravili na dve razpisani trasi,  krajšo 23 km in daljšo 35 km.

Kolesarjenja se je udeležilo tudi 12 članov DU Tržič. Najprej smo iz Tržiča prikolesarili do prireditvenega prostora pred Občino Naklo, kjer smo bili deležni nagovora Župana, predsednika DU Naklo in predstavnika PZDU.

Vsi kolesarji DU Tržič smo prekolesarili daljšo traso, ki je kar v velikem delu vodila skozi našo občino (Naklo Občina – Strahinj – Duplje – Žiganja vas – Sebenje – Križe – Pristava – Tržič  mesto – Bistrica pri Tržiču– Kovor – Zvirče – Podbrezje– Bistrica pri Naklem – Okroglo – Naklo Občina). Na delu trase med Strahinjem in Dupljami, smo bili prisotni na uradni otvoritvi nove kolesarske poti. Na povratku proti izhodišču, pa smo se za krajši čas, okrepčilo in druženje ustavili na kmetiji Jerala v Podbrezjah in polni vtisov nadaljevali po začrtani trasi. Na cilju nas je organizator pogostil s hrano na žlico, ter primerno ohlajeno pijačo. S hrano kot s pijačo nismo pretiravali saj smo se zavedali, da moramo prikolesariti še domov.

Tudi to pot smo jo »odnesli« brez defektov in poškodb in seveda z nekaj novih informacij s področja kolesarjenja DU gorenjske regije. Organizatorju pa udeleženci kolesarjenja izrekamo zahvalo in pohvalo za izvedeno srečanje.

Žal po smo ponovno ugotovili, da kolesarske infrastrukture v Občini Tržič nimamo, čeprav je ta načrtovana že vrsto let in bi se spodobilo, da se številnim kolesarjem zagotovi ustrezna cestna kolesarska infrastruktura.