Piknik pr´Jezerc

Skupaj Pr’ Jezerc

Zvonka Pretnar

Društvo upokojencev Tržič je julija s kopalnim izletom na morje začelo različne oblike druženja svojih članov in članic. Ena takih tradicionalnih oblik je tudi vsakoletni piknik. Lani ga zaradi protikoronskih ukrepov nismo organizirali, letos pa se je kljub temu, da so se ti ukrepi počasi rahljali, piknika udeležilo kar precej članic in članov. Športne igre, malico, živo glasbo in ples smo povezali tudi z zahvalami in priznanji.

Že dobrih deset let izvaja naše društvo projekt Starejši za starejše, kjer naše prostovoljke in prostovoljci ugotavljajo, da je kar precej občanov in občank, ki komaj shajajo s svojimi pokojninami. V sodelovanju z Lions klubom Golf Bled, Rotary klubom Tržič Naklo in Tržiškim muzejem za božično novoletne praznike obdarujemo vsako leto več starejših. Zato smo se jim ob tej priliki zahvalili za njihovo denarno pomoč. Še posebna zahvala velja gospem Teji Podlipnik, Jeleni Vilfan in Jani Babšek, ki se vsako leto izredno potrudijo pri organizaciji dražbe slaščic, katere del denarja gre za starejše.

Tudi priznanja pomenijo zahvalo društva posameznim članom, ki na leta sodelujejo v različnih društvenih dejavnostih. Letos so jih dobili gospa Marija Erlah za prizadevno delo na finančnem področju,  gospod Miro Meglič za dolgoletno delo v namiznoteniški komisiji in gospod Franci Dobre za dolgoletno delo v teniški komisiji.

Vsem iskrena hvala!