,

USPEŠNA ŠPORTNA SEZONA DU TRŽIČ

Upokojenke in upokojenci Društva upokojencev Tržič se vsako leto aktivno vključujejo v številna športna tekmovanja v organizaciji PZDU Gorenjske. Letos je naše društvo prevzelo organizacijo in izvedbo dveh večjih tekmovanj: tekmovanje v balinanju in  Srečanje pohodnikov Gorenjske.

Tekmovanje v balinanju smo izvedli 22. in 23. maja na baliniščih Balinarskega kluba Bistrica in Balinarskega kluba Tržič na Ravnah. Tekmovanja se je v obeh dneh udeležilo 14 ženskih in 22 moških ekip iz Gorenjskih društev upokojencev, skupaj je tekmovalo kar 163 tekmovalcev. Z odlično organizacijo Balinarskega kluba Bistrica, pod vodstvom Braneta Hervola in njegove ekipe, smo uspešno izpeljali vsa tekmovanja. Ženska in moška ekipa DU Tržič sta osvojili odlično drugo mesto ter prehodni pokal.

Po kratkem predahu smo 25. maja organizirali tudi »Srečanje pohodnikov« društev upokojencev Gorenjske. Tokrat se je iz 14 društev na Ljubelju zbralo kar 180 pohodnikov. Bolje »uhojeni«  so se povzpeli na Ljubeljski prelaz, ostali pa so si ogledali, pod vodstvom Jožeta Dovžana, cerkev Sv. Ane in nekdanje posestvo Barona Borna. Pohodniki so si z zanimanjem ogledali tudi nekdanje delovno taborišče Mauthausen. Vsi pohodniki so se nato zbrali pri Gostišču Karavla 267, kjer so se okrepčali z odlično »ješprenovo« enolončnico in jabolčnim zavitkom. Do poznega popoldneva so se pohodniki družili še ob živi glasbi. Zadovoljstvo je bilo enkratno, zato so obljubili, da v Tržič še pridejo.                                                                                                                                                                      Jože Romšak

Fotografije; Jože Romšak, Malči Meglič