POROČILO S SREČANJA POHODNIKOV ČLANOV PZDU GORENJSKE IN DRUŽENJE ČLANOV DU TRŽIČ

V četrtek 25.5.2023 smo se na Ljubelju zbrali pohodniki, člani gorenjskih društev upokojencev. 169 pohodnikov se je razdelilo v dve  skupini.

Manjša skupina se je odpravila do cerkve Sv. Ane, kjer smo si ogledali notranjost cerkve in poslušali razlago o zgodovini cerkve in o pomembnosti prelaza in ljudi, ki so pomembno vplivali na razvoj kraja. Spustili smo se še do spominskega obeležja podružničnega taborišča Mauthausen in bili deležni razlage o krutem življenju zajetih ujetnikov.

Večja skupina pohodnikov se je po makadamski cesti odpravila do koče na Ljubeljskem prelazu. Ob klepetu in lepih razgledih smo hitro prispeli na naš cilj. Med nami  je bil tudi gospod, ki je kljub svojim častitljivim 99-im letom z lahkoto premagal dobrih 300 m višinske razlike po poti. Lahko nam je za vzor in navdih kako pomembno je gibanje in druženje, tudi takrat ko nimamo prave motivacije in volje.

Pri gostišču Karavla 297 smo se zbrali pohodniki in še 20 članov  DU Tržič. Okrepčali smo se s toplim obrokom, zaplesali ob živi glasbi, nekateri pa so se pomerili v prstometu.  Ob klepetu in dobri volji je popoldne prehitro minilo.

Imeli smo se lepo, hvala vsem povabljenim za udeležbo.