KOLESARJENJE – POLLETNO POROČILO

Prvi del kolesarskih izletov je za nami !

Smo sredi poletja, ko tudi kolesarji potrebujemo čas za počitniške aktivnosti, zlasti na morju. Je pa tudi čas, da se ozremo na pretekle zadnje tri mesece, ko smo planirali in izvajali organizirane kolesarske izlete članov DU Tržič.

V maju, juniju in juliju leta 2023, nam je «pod streho« uspelo spraviti 9 izletov, ostale 4, pa je žal »odneslo« slabo oziroma deževno vreme.

Skupno število udeležencev je bilo 53 (30 upokojencev in 23 upokojenk. Sicer pa se je oblikovalo jedro 4 udeležencev, ki so ga dopolnili posamezniki na posameznih izletih tako, da je bila povprečne udeležba  6 kolesarjev. Prevozili pa smo cca 512km.

Tako kot običajno smo kolesarjenje izrabili tudi za izmenjavo novic, izkušenj, takih in drugačnih, zlasti pa povezanih s kolesi, kolesarjenjem in kolesarsko infrastrukturo.

Po »počitnicah«, pa v septembru planiramo izvedbo vsaj še 4 kolesarskih izletov (kot je predvideno tudi v letnem planu) v upanju, da nam bodo vremenske razmere dopuščale izvedbo le teh. Prav tako pa nas čaka tudi sicer iz maja prestavljeno srečanje gorenjskih kolesarjev v Mojstrani.

Zapisal: Miklavž Bole