SREČANJE Z MINISTROM

V četrtek, 09.12.2021 je potekala v sejni sobi Občine Tržič seja Sosveta starejših občanov   ( SSOT) Občine Tržič, katere se je na povabilo predsednika SSOT gospoda Jureta Ferjana udeležil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti g. Janez Cigler Kralj.

Po predstavitvi in uvodnih nagovorih smo prešli na pogovor z ministrom, v katerem sva sodelovala kot predstavnika Društva upokojencev Tržič tudi gospa Milena Remškar in gospod Vladimir Ovsenek. Vsi člani SSOT smo dobili priložnost ministru predstaviti delo in težave, s katerimi se srečujemo na terenu. V projektu Starejši za starejše, ki poteka v okviru našega društva, predstavlja velik problem pridobivanje osebnih podatkov, neurejen status prostovoljcev in podražitve ogrevanja. Nujno je potrebno rešiti težave z osebnimi podatki, v nasprotnem je ogrožen celotni projekt. Minister je pokazal zanimanje za težave, ki jih imamo in obljubil podporo pri reševanju predstavljenih problemov. Nekaj rešitev je nakazal tudi župan gospod Borut Sajevic. Za to bo potrebno  sodelovanje vseh društev na občinski ravni.

Sejo smo zaradi obveznosti ministra (obisk doma Petra Uzarja) morali predčasno zaključiti, čeprav  je ostalo še kar nekaj odprtih vprašanj.

Razšli smo se z obljubo ministra, da se še vrne v Tržič.

 

 

 

 

 

Pripravil: Vladimir Ovsenek     Slika: Milena Remškar