,

UKREPI COVID-19

Veljati je začel tudi odlok o omejitvah v športu, ki določa, da morajo pogoj PCT (prebolevniki, cepljeni, testirani) izpolnjevati tudi udeleženci športno-rekreativne dejavnosti, starejši od 15 let, če vadba poteka v zaprtih prostorih. Nadzor nad izpolnjevanjem pogojev mora ob vstopu v objekt ali prostor zagotoviti upravljavec prostora.

Vladni odlok, ki določa, da morajo pogoj PCT (prebolevnost, cepljenje ali testiranje) izpolnjevati tudi udeleženci športno-rekreativne dejavnosti, starejši od 15 let, če vadba poteka v zaprtih prostorih, je objavljen v uradnem listu in začne veljati v soboto. Za športnike nad 15 let pa je PCT obvezen le, če imajo treninge v šolskem objektu. Ko gre za športno-rekreativno dejavnost, bo moral udeležence o njihovi obveznosti izpolnjevanja pogoja PCT s pisnim obvestilom pred vstopom v prostor obvestiti upravljavec prostora. Prav tako je določena obveznost upravljavca, da izvaja nadzor nad izpolnjevanjem pogojev z neposrednim preverjanjem ob vstopu v objekt ali prostor.

Upravičenci svoj status izvajalcem testiranja izkažejo z verodostojnim dokazilom, torej ob predložitvi veljavne zdravstvene izkaznice in na podlagi potrdila, ki ga izda delodajalec, ali izjave, kar velja za samozaposlene, ki so nosilci športne dejavnosti. Testiranje ni potrebno, če je oseba covid-19 prebolela ali je bila cepljena. Za tekme in tekmovanja PCT za tekme in tekmovanja ostaja v veljavi pogoj PCT za vse tekmovalno osebje in gledalce.

Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/ukrepi-ta-novost-zacne-veljati-ze-to-soboto-372217 – www.zurnal24.si