,

Upokojenci DU vztrajno nabiramo kolesarske kilometre

Vse od meseca maja smo kolesarji člani DU Tržič organizirano na kolesarskih izletih. Planirani del kolesarske sezone 2023, smo zaključili na srečanju PZDU gorenjske, ki ga je organiziralo in izvedlo 27. septembra, društvo upokojencev Mojstrana (namesto odpadlega 8. maja).

Glede na datum in zgodnjo uro začetka kolesarjenja (9:00 h) na relaciji Mojstrana-Planica, smo pričeli kolesariti v temi in vse prej kot primerni temperaturi, se iz Podnarta do Jesenic prepeljali z vlakom in nato prekolesarili do še vedno hladnega zbirnega mesta v Mlačci »ZELENI GAJ«  nad Mojstrano.

Po prijavi skupine in protokolarnih zadevah, smo odkolesarili proti nordijskem centru v Planico. Spotoma smo za trenutek obstali ob spomeniku preminulega ultramaratonskega kolesarju Jureta Robiču (5-kratnem zmagovalcu RAAM-a). Do s soncem obsijane Planice smo uspešno prikolesarili in si v 30′ počitku, privoščili s strani organizatorja pripravljeno okrepčilo in občudovali naravo, objekte in dogajanje v tej prelepi dolini pod Poncami.

Po 30′ odmoru smo se po isti poti, brez kakršnih koli problemov in okvar vrnili na izhodišče, kjer so nam organizatorji pripravili okrepčilo na žlico, se zahvalili za udeležbo in zaželeli varen povratek domov. Ta je bil sestavljen iz kolesarjenja od Mojstrane do Jesenic, vožnje z vlakom z Jesenic do Podnarta, ter kolesarjenja iz Podnarta do domov udeležencev. Števec prevoženih kilometrov, pa se je ustavil na 85,2 km.

Tudi pri podpori izvajanja programa aktivnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti smo bili prisotni in zaznani.

Člani ZŠAM Tržič smo bili med, 16. in 22. septembrom, torej v času Evropskega tedna mobilnosti, aktivni  pri izvajanju vrste aktivnosti iz programa, ki ga je pripravila in koordinirala kompetenčna služba občine Tržič.

Med drugim smo sodelovali pri predstavitvi in testnih vožnjah z e-invalidskimi vozički, e-skuterji in drugimi pomagali, ki sta jih zagotovili društvo Rekreatur in podjetje Soča oprema. Nadaljevali smo, tako kot smo že poročali  s Pešbusom in preverjanjem opremljenosti koles šolarjev OŠ Križe. 22. septembra, pa smo številčno sodelovali tudi pri vrsti iger in na poligonu, kjer so svoje znanje in spretnosti dopolnili in izkazali številni mladi nadebudneži.

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU !