SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU

Po nekaj letih nam je uspelo organizirati in izvesti osvežitveno-svetovalno vožnjo, ki je bila sicer napovedana v dogodku »SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU«. Le to smo v sodelovanju SPV Občine Tržič, Šole vožnje B&B in ZŠAM Tržič uspešno izvedli 16. mja 2024.

Ob 9:00 smo na lokaciji Šole vožnje B&B, Ljubljanska cesta 30, Kranj, najprej eno uro osveževali cestno prometne predpise. Po teoretičnem usposabljanju, pa se nas je 15 udeležencev razporedilo v vozila Šole vožnje B&B. Po spoznavanju vozil na poligonu, smo se odpravili ne ceste v mestu Kranj in njegovi okolici. Pod budnim očesom učiteljev vožnje, je vsak od udeležencev v šolski uri prevozil traso značilno za izpitne vožnje kandidatov za vozniški izpit B kategorije.

Vsak udeleženec je bil tudi že med samo vožnjo opozorjen na nepravilnosti v vožnji in na koncu dobil tudi napotke za izboljšanje. Tako smo bili seznanjeni z našimi vozniškimi sposobnostmi in dobili potrditev, da smo kljub starosti in več desetletnem vozniškem stažu, sposobni za varno udeležbo v prometu.

Da je svetovalna vožnja dosegla svoj namen, smo potrdili vsi udeleženci, ter se pohvalno izrazili o izvedbi in izvajalcih le te.

Hvala vsem, ki ste prispevali k uspešni izvedbi !