SOŽITJE za večjo varnost v cestnem prometu

Glede na letni plan aktivnosti in praktično po letu dni, smo 6. februarja 2024, v prostorih Galerije Atrij Tržič, uspešno predstavili predvidene teme (osvežitev znanj pravil cestnega prometa in zdravstveni vidiki za varnejšo udeležbo v prometu, praktične izkušnje policije, varna vožnja po avtocesti in hitri cesti, ter temeljni postopki oživljanja) 33 udeležencem dogodka.  Osnovni namen dogodka je bil tudi tokrat osvežiti znanja potrebna za varno udeležbo v cestnem prometu.

Izvajalci programa g. Sebastijan Turk (Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa),  ga. Jasmina Gorenčič (Policijska postaja Tržič) in ga. Nataša Kavar (Zdravstveni dom Tržič),  so poleg posredovanja omenjenih vsebin, odgovarjali na številna vprašanja udeležencev in tudi na  ta način dopolnili znanja udeležencev za pravilno in varno udeležbo v cestnem prometu.

Udeležencem so bila na razpolago tudi številna preventivna gradiva. Zaključili pa smo z enotno željo, da bi s to obliko usposablja nadaljevali, saj  se tako cestna infrastruktura kot zakonodaja s področij prometnih predpisov stalno spreminja.

Pripravil: Miklavž Bole