Kako se spoprijemate z jesenskimi razmerami na cesti ?

Kako se spoprijemate z jesenskimi razmerami na cesti ? Bi znali pravilno ukrepati, če bi vas na cesti presenetile zahtevne jesenske razmere?

Jesenski dnevi prinašajo udeležencem v prometu, zlasti voznikom, nove izzive. Prinašajo jih  dež, megla in vodni prš, ki delajo razmere na cestah nevarnejše. Avto na mokri cesti ni več tako stabilen in vodljiv kot na suhi. Svoje pa prispevajo tudi krajši dnevi. Zato več časa vozite v mraku, ki dodatno zmanjšuje vidljivost. Izzivov jesenske vožnje je veliko. Da bi se lažje spopadli z njimi vam predlagamo, da to preverite na testu na spodnji povezavi:

https://vsebovredu.triglav.si/na-poti/voznja-v-jesenskih-razmerah?utm_campaign=NL-avto&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_content=031021-link1 

Z rešitvijo testa boste preverili ali se znate pravilno in dovolj hitro odzvati na vse, kar vas lahko preseneti za volanom.

Uspešno reševanje in varno vožnjo ! Vir: Zavarovalnica Triglav                                                                                                                                                         Pripravil: Miklavž Bole