OPOZORILA UDELEŽENCEM V PROMETU

Spoštovani upokojenci

Smo v delu leta, za katerega je značilno, da se dnevi krajšajo, vremenske razmere poslabšujejo tako zaradi ohlajanja, kot tudi vremenskih pojavov kot so megla, dež, poledica in celo sneg.

Prav tako se je dogodil premik urnih kazalcev, pa zakonska obveza obvezne zimske opreme, spremembe v lokalni cestni infrastrukturi (ne vozite na pamet !) in ne nazadnje je potrebno dodatno preveriti delovanje nekaterih delov vozila, mi so v opisanem času vitalni za varno vožnjo.

Seveda se moramo tudi pešci  ustrezno pripraviti in prilagoditi svoje navade letnemu obdobju in vremenskim razmeram primerno. Zlasti je pomembno, da pešačimo v vidnem delu dneva, da se izogibamo ne nujnim opravkom v posebno v času megle, snežnih padavin in poledice. Nosimo čim bolj svetla oblačila, po možnosti opremljena z odsevnimi elementi ali uporabljamo namenska odsevna sredstva kot so odsevni trakovi, kresničke in odsevni brezrokavniki.

Vozniki pa moramo v tem času preveriti in po potrebi zamenjati avtomobilske plašče, preveriti stanje akumulatorja, brisalcev  in žarometov. V prtljažnik pa dodati lopatko, rokavice, kos toplega oblačila, pa tudi odeja ne bo odveč. Da ne bi preveč naštevali in opisovali je najbolj, da so ogledate priložene  slike.

Pa srečno v prometu ne glede na način udeležbe !